Start met Meditatie momenten in jouw organisatie

Het gevolg? Minder stress, meer optimisme, een betere focus, meer ruimte voor creativiteit en meer flexibiliteit bij veranderingen.

Wekelijks 30-40 minuten

8 tot 15 deelnemers

Een vergaderruimte kan ingericht worden als meditatieruimte

Hoe werkt het?

 

De Meditatie momenten worden wekelijks gegeven in jouw organisaties op ochtenden, tussen de middag of aan het einde van de werkdag. Mindful op kantoor geeft dan geleide meditaties, waarnaar een korte nabespreking volgt. Het nabespreken is een essentieel onderdeel van de meditatie. Hierdoor ontstaat reflectie en worden soms ‘onhandige’ patronen die dagelijks terug komen zichtbaar. Een moment om in te checken. Hoe gaat het nu met mij en hoe is het met mijn stress level gesteld? De deelnemers krijgen verschillende geleide meditaties mee naar huis als audiobestand.

Ruimte? Een vergaderruimte kan al ingericht worden als meditatieruimte. Mindful op kantoor zorgt voor alle benodigdheden.

Introductie aanbieding

 

Schrijf je nu in en profiteer van een introductie aanbieding, tijdelijk met gratis workshop Mindfulness stresspreventie in jouw organisatie van 2 uur (t.w.v. € 750,-).

 

 

Wat zeggen onze klanten?

“De meditaties waren heel rustgevend. Dit kwam op een goed moment na een drukke week.”

Daan

Gemeente Bergen op Zoom

“De trainer was heel betrokken en rustig, waardoor er een veilige omgeving ontstond om dit meditatie-experiment aan te gaan.”

Sanne

Bram Consultants

Wat kan meditatie betekenen voor jouw organisatie?

Mindful werken draagt bij aan duurzame inzetbaarheid en versterkt de vitaliteit van jouw medewerkers. Bij veel organisaties is het daarom ook onderdeel van het Human Resource beleid. Organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Meditatie is een effectieve methode om de geest te trainen en te leren om met volle aandacht te werken. Een belangrijk onderdeel van mindfulness waarbij je zowel leert te ontspannen als de aandacht te richten op dat wat op dit moment van belang is.

Resultaat? Medewerkers die met meer rust en overzicht het werk kunnen doen, prioriteiten stellen, grenzen herkennen en bewaken en tijdens en na het werk tot rust komen.

Wat doet meditatie volgens de wetenschap?

 

Versterkt je immuunsysteem

Onderzoek toont aan dat 8 weken lang mediteren het immuunsysteem positief beïnvloeden. In dit onderzoek werd een grote stijging van het aantal antistoffen tegen virussen gevonden. Daarnaast resulteert dagelijks mediteren in vermindering van ontstekingen op celniveau.

R

Vermindert stress

Door te mediteren vermindert stress. Mensen die regelmatig mediteren hebben duidelijk minder van het stresshormoon cortisol in het bloed. De bewijzen waren zo overtuigend dat mediteren volgens de onderzoekers eigenlijk tot de standaard behandeling zou moeten horen bij stress en burn-outklachten.

Verbetert je focus en concentratie

Door te mediteren blijk je volgens meerdere onderzoeken veel beter in staat de aandacht vast te houden. Daarnaast laten hersenscans zien dat door te mediteren de hippocampus in de hersenen groeit. De hippocampus is verantwoordelijk voor het onthouden en verwerken van informatie.

“Stress is niet de tegenstander van grote prestaties, de grootste vijand is de afwezigheid van herstel.” Zolang er momenten zijn van rust en even de rem erop, maakt stress heel gezond en vitaal.

– Myrthe Kraai, trainer bij Mindful op kantoor

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de Meditatie momenten van Mindful op kantoor en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Wij maken graag een afspraak voor een kennismaking.

 

Mindful op kantoor
myrthe@mindfulopkantoor.nl
+31(0)6 23 45 78 28
Myrthe Kraai
Eindhoven

Leuk dat je kans wilt maken op een gratis Meditatie moment in jouw organisatie en dat je jezelf daarmee ook inschrijft voor e-mail updates met tips en nieuws. Je kunt je voor deze tips op elk moment ook weer eenvoudig uitschrijven. We gaan uiteraard zeer zorgvuldig om met jouw gegevens. Hoe we dat doen kun je nalezen in ons privacy-beleid.