Preventief werken aan een gezond en vitaal bedrijf

Trainingen voor bedrijven. Op weg naar een vitaal bedrijfsfundament.

Investeren in een vitaal bedrijf loont

Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw medewerkers plezier houden in hun werk, blijven ontwikkelen en ook mentaal en fysiek gezond blijven? Investeren in de vitaliteit van je medewerkers loont enorm en vaak vrijwel direct.

De kosten en het verzuim door werkstress nemen toe. Niet-optimaal functionerende medewerkers veroorzaken zichtbare en minder zichtbare bedrijfskosten. Kosten die vaak voorkomen kunnen worden. Uit resultaten van een uitgevoerd onderzoek door onderzoeksbureau Mercer blijkt dat 70% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door stress!

De cijfers liegen er niet om

1 op de 7 werknemers heeft last van werkstress en burn-outklachten en valt langdurig uit: van gemiddeld 30 dagen bij stressklachten tot 242 dagen bij een burn-out. Dit heeft enorme impact op de medewerker zelf, maar ook op het team en de organisatie als geheel. Een burn-out kost al snel €70.000. De kosten voor ziekte stijgen en door uitval verminderen de opbrengsten.

Meer werkplezier en minder ziekteverzuim

Gezonde en gelukkige medewerkers besparen bedrijven kosten. Wanneer we weten dat een verzuimdag een werkgever gemiddeld zo’n 250 euro kost, kan aandacht voor vitaliteit aardig wat besparingen opleveren. Daarnaast zorgen gezonde medewerkers voor een hogere productiviteit.

f

Preventieve inzet

Door preventief te werken aan een gezond en vitaal bedrijf, werken medewerkers met meer plezier, kan de organisatie groeien en nemen de kosten voor verzuim en productiviteitsverlies af. Investeren loont dus. Met de incompanytraining van Mindful op kantoor leren jouw medewerkers om de negatieve stress te lijf te gaan. En op een efficiënte wijze energie te managen.

"Stress is niet de tegenstander van grote prestaties, de grootste vijand is de afwezigheid van herstel."

Preventief aan de slag?

Met de incompanytraining van Mindful op kantoor ontwikkelen jouw medewerkers een eigen toolbox met oefeningen en methodieken die ingezet kunnen worden om de ‘negatieve stress’ te lijf te gaan. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan het versterken van aandacht, wat leidt tot meer focus en overzicht. Door inzicht in de eigen energiecyclus leren jouw medewerkers energie op een efficiënte wijze te managen. En door simpelweg aanwezig te zijn in het lichaam ontstaat er direct meer ruimte en rust in gedachten.

Resultaat: na afloop van de training zijn medewerkers in staat om met meer rust en overzicht hun werk te doen, prioriteiten te stellen, grenzen te herkennen en bewaken en tijdens en na het werk tot rust te komen.

Vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op over de mogelijkheden.

13 + 4 =