Incompanytraining van 8 weken

Trainingen voor bedrijven. Op weg naar een vitaal bedrijfsfundament.

Je wil dat je medewerkers blijven groeien en vol energie kunnen werken

Te veel werknemers kampen met stress en burn-outklachten. In sommige gevallen zelfs met uitval tot gevolg. Waar veel bedrijven het liefst vandaag nog vanaf willen is het hoge ziekteverzuim. De incompanytraining van Mindful op kantoor biedt jouw medewerkers een toolbox met methodieken en praktische oefeningen om beter met stress om te gaan. Dit heeft tot doel dat iedereen vol energie, rust en helderheid zijn of haar werk kan doen. Kortom in een betere mentale conditie komt. Medewerkers die deze training volgen zitten ‘beter in hun vel’  doordat ze efficiënter met hun energie omgaan.

Wetenschappelijk bewezen

Het snel groeiende aantal wetenschappelijke publicaties bevestigt dat mentale training, zoals mindfulness en persoonlijke effectiviteitstrainingen in organisaties positieve effecten hebben op de gezondheid, effectiviteit en de houding van de werknemers.

R

Stresspreventie

Een beetje spanning kan geen kwaad, sterker nog: stress houdt ons scherp. Maar als deze spanning te lang aanhoudt, kan het lichamelijke en mentale klachten opleveren. In de training ontwikkelen jouw medewerkers een eigen toolbox met oefeningen om ‘negatieve stress’ te lijf te gaan.

Resultaat

Door inzicht in de eigen energiecyclus leren jouw medewerkers energie op een efficiënte wijze te managen. Na afloop van de training zijn medewerkers in staat om met meer rust en overzicht hun werk te doen, prioriteiten te stellen, grenzen te herkennen en bewaken en tijdens en na het werk tot rust te komen. 

Hybride training: incompany & online

Jouw medewerkers volgen het programma individueel en in groepsvorm. Wekelijks trainen we 1,5 uur op kantoor. Na iedere sessie volgt een online module met meer verdieping en praktische oefeningen die in eigen tempo, op ieder moment van de dag gedaan kunnen worden.

Met de incompany training van Mindful op Kantoor ontwikkelen jouw medewerkers een eigen toolbox met oefeningen en methodieken die ingezet kunnen worden om de ‘negatieve stress’ te lijf te gaan. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan het versterken van aandacht, wat leidt tot meer focus en overzicht. Door inzicht in de eigen energiecyclus leren jouw medewerkers energie op een efficiënte wijze te managen. En door simpelweg aanwezig te zijn in het lichaam ontstaat er direct meer ruimte en rust in gedachten.

Resultaat: na afloop van de training zijn medewerkers in staat om met meer rust en overzicht hun werk te doen, prioriteiten te stellen, grenzen te herkennen en bewaken en tijdens en na het werk tot rust te komen.

Voorafgaand aan de training wordt er een nulmeting uitgevoerd. Hiervoor gebruikt Mindful op kantoor de gevalideerde Vragenlijst Stressklachten van het CSR centrum. Hierin wordt gemeten in welke mate er sprake is van ineffectiviteit en stressgerelateerde klachten. Stressklachten kunnen allerlei vormen aannemen en zich uiten op 4 verschillende niveaus: lichamelijk, emotioneel, gedragsmatig en cognitief. Na het invullen van de nulmeting volgt met iedere deelnemer een voorgesprek van 30 minuten, op de werkplek of telefonisch. De lijst is gevoelig voor verandering en wordt ook na de training ingezet om voortgang inzichtelijk te maken. De resultaten van de vragenlijsten worden vertrouwelijk behandeld.

Jouw medewerkers volgen het programma individueel en in groepsvorm. Iedere week trainen we 1,5 uur op kantoor. Een vergaderruimte met presentatiescherm is voldoende. Alle oefeningen kunnen op een stoel uitgevoerd worden. Hiervoor hebben we geen matjes of meditatiekussens nodig. De trainingen van Mindful op kantoor zijn specifiek voor op de werkplek ontwikkeld. Oefeningen en voorbeelden worden aangepast naar de situatie in jouw organisatie. Het trainen in een groep draagt sterk bij aan het resultaat van de training.

Na iedere wekelijkse training op kantoor volgt een online module met meer verdieping en praktische oefeningen die in eigen tempo, op ieder moment van de dag gedaan kunnen worden. De deelnemers ontvangen toegang tot de online leeromgeving, waarin iedere week een nieuwe module beschikbaar wordt gesteld. Deze bestaan uit verdieping op het weekthema, video’s, artikelen en oefeningen. De leeromgeving is zeer gebruiksvriendelijk, zowel op een desktop/laptop als op de telefoon te gebruiken.

In de training leren de deelnemers een grote variëteit aan praktische oefeningen. Jouw medewerkers maken hier dagelijks tijd voor, zowel op het werk als thuis. Wekelijks trainen we 1,5 uur op kantoor. Na iedere sessie volgt een online module met meer verdieping en praktische oefeningen. Gedurende de training van 8 weken trainen je werknemers tot 45 minuten per dag. Dit varieert van oefeningen die onopgemerkt in enkele seconden gedaan kunnen worden, tot langere aandachts- en meditatieoefeningen. Leren zowel in eigentijd als werktijd.

Je investering voor de incompanytraining van 8 weken is € 1.250,- excl. 21% btw per medewerker. Dit is inclusief alle trainingsmaterialen. Na 8 weken hebben jouw medewerkers onbeperkt toegang tot het volledige programma. Alle werkboeken en audiobestanden kunnen onbeperkt worden gedownload.

8 weken

8 tot 12 deelnemers

€ 1.250,- per medewerker (excl. btw)

7 stappenmethodiek

Mindful op Kantoor heeft een eigen methodiek ontwikkeld. Speciaal voor op de werkplek. Toegesneden op medewerkers en (high performance) teams. In 7 stappen naar meer energie, focus en rust & ruimte in je hoofd.

Dit zijn de stappen die de deelnemers van de 8-weekse incompanytraining doorlopen.

Stap 1: AANDACHT - bewust van de automatische piloot

Bewust van de automatische piloot.

Als je meerdere dingen tegelijk doet en zonder aandacht werkt, blijkt de kwaliteit van je output dezelfde als wanneer je je werk dronken uitvoert. Dus ben jij wel nuchter aan het werk? Maak van aandacht een nieuwe gewoonte. Aandacht ligt aan de basis van alle activiteiten en is het fundament van alles wat we doen. Versterk je aandachtsspier en je zult merken dat je je beter kunt focussen.

 

Stap 2: OEROUDE SYSTEMEN - terug naar de basis, miljoen jaren geleden

Terug naar de basis, miljoenen jaren geleden.

Krijg inzicht in de mechanismen in ons lichaam – zoals het stress-systeem – die miljoenen jaren terug gaan. Zie hoe we nu in deze moderne tijd reageren als de oermens van toen. Leer om de systemen die van nature in ons zitten goed te besturen en kom op een gezond stressniveau. En voor wie het niet wist. Stress is heel gezond! Het helpt je ook presteren – zolang je maar genoeg herstelmomenten hebt.

 

Stap 3: HOOFD-KANTOOR - in je lijf daar is het te doen

In je lijf, daar is het te doen.

De reden dat de wachtkamer bij de fysiotherapeut vol zit is dat we de strijd aangaan tegen de zwaartekracht. Door veel denken en piekeren neemt je spierspanning toe, stijgt al deze spanning naar boven en je nek en schouders krijgen het te verduren. We zitten massaal met zijn allen op het ‘hoofd-kantoor’. Leer hoe je aanwezig kunt zijn in je lijf, want daar is het te doen. Door simpelweg te zakken in je lijf ontstaat er direct meer ruimte en rust in je gedachten. En is het ook makkelijker om je te concerteren op hetgeen je mee bezig bent. Ontdek hoe effectieve ademhalingstechnieken en even je ogen sluiten leiden tot meer helderheid.

 

Stap 4: OVERACTIEVE MIND - gedachten doorzien

Gedachten doorzien.

Waar gedachten vandaan komen? That’s the million dollar question. Ontwikkel een sterke Mind door te leren jezelf niet te identificeren met je gedachten. Onze gedachtenstroom gaat vaak veel verder dan het functionele denken en heeft een sterke invloed op je emoties. Zie dat gedachten mentale verschijnselen zijn in je hoofd, die komen en gaan. Herken de ‘criticasters’ in je hoofd en tem je overactieve Monkey-Mind. Ontdek welke belemmerende overtuigingen jou flink in de weg zitten. Leer een praktische methode die wereldwijd wordt gebruikt om gedachten te doorzien. Want gedachten zijn geen feiten!

 

Stap 5: COMMUNICATIE - met jezelf en anderen

Communicatie met jezelf en anderen.

Hoe kan het zijn dat jij op dezelfde stress-prikkel anders geageerd dan jouw collega? Je persoonlijk besturingssysteem – geprogrammeerd in de eerste 8 jaar van je leven – bepaalt hoe je denkt, reageert, je voelt, en je gedraagt. Leer de taal van je brein spreken en overschrijf onhandige programma’s die niet langer voor je werken. Ervaar hoe je lichaamstaal invloed heeft op hoe je je voelt. Ontdek hoe je doelmatiger denkt en effectiever communiceert met anderen. Zie hoe je beter om kan gaan met hindernissen en moeilijkheden. Kom zelf weer aan het stuur van jouw eigen besturingssysteem.

 

Stap 6: ENERGIE - je kan beter energie managen dan je tijd

Je kan beter je energie managen dan je tijd.

Als ik je na deze training 150.000 euro zou geven om te investeren, dan denk je daar wel even goed over na. Toch? Leer je energie managen als je dat zou doen met je geld. Je kan immers op een dag niet meer uitgeven dan je hebt. Wat als je aan het einde van je energie nog dag over hebt? In deze module krijg je inzicht in je energiecyclus en leer je hoe je energie op een efficiënte wijze kunt managen. Veel effectiever dan het managen van je tijd.

 

Stap 7: FOCUS - de kunst van concentratie en afdwalen

De kunst van concentratie en afdwalen.

Heeft iemand je ooit verteld dat je je beter moet concentreren? Ja, vast wel. Maar heb jij geleerd – bijvoorbeeld op de basisschool – hoe je dat moet doen? Ik niet. Leer in deze module de basisprincipes van focus en het nut van even niets doen. Ook krijg je in deze training een praktische methode om van focus een nieuwe gewoonte te maken.

 

"Stress is niet de tegenstander van grote prestaties, de grootste vijand is de afwezigheid van herstel."

Voor wie?

Voor bedrijven die de visie hebben dat vitale medewerkers een krachtige organisatie vormen. Het succes van een bedrijf wordt bepaald door de medewerkers die er werken. Als zij de juiste mindset hebben, effectief en met optimisme werken, dan vertaalt zich dat terug in het bedrijfsresultaat. Medewerkers die deze training volgen, zitten ‘beter in hun vel’  doordat ze efficiënter met hun energie omgaan.

Vragen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact op over de mogelijkheden.

12 + 1 =